Тайните на безупречната кожа и на красотата, неподвластна на времето, са добре познати на индийските лекари отпреди повече от 5000 години. Те са запазени в една от най-старите системи за изцеление, позната като Аюрведа – „Науката за живота“.

Аюрведа функционира на ниво тяло, ум и дух. Само когато и трите са в съвършена хармония, ние излъчваме не само външна, но и вътрешна красота. Според Аюрведа е важно да се използват натурални продукти за кожа, но още по-важно е разбирането, че истинската красота идва отвътре и е резултат на осъзнатост.

Конституцията на тялото има пряко въздействие върху кожата и щом разберем това, е лесно да поддържаме кожата си в отлично състояние. Център „Самсара“ ви кани на индивидуални консултации за красота, които се провеждат от аюрведичните лекари от Индия – специалисти по грижа за косата и за кожата.

По време на първата едночасова консултация:

1. Пациентът предоставя лична информация, т.е. име, адрес и телефон и имейл за връзка.

2. Пациентът описва настоящото си здравословно състояние и предоставя информация относно своята история на заболявания, както и за историята на заболявания в семейството.

3. Пациентът описва своя на начин на хранене и начин на живот.

4. Лекарите определят типа кожа и типа коса на пациента.

5. Те също правят и пулсова диагностика на пациента.

6. Пациентът получава списък с препоръки за хранителен режим и начин на живот.

7. Пациентът също получава билкови препарати за кожата, изготвени според конкретните му нужди.

8. При необходимост на пациента се предписват йогийски упражнения, медитация, аюрведични терапии и билкови добавки.

Времетраенето на втора/последваща консултация е половин час.