Разположен в сърцето на природата с изглед към Арабско море, център Ananda Lakshmi предлага комфорт и релаксация чрез най-тачения лечебен метод, познат на човека – древната индийска традиция Аюрведа.

Аюрведичният център Ananda Lakshmi предлага удобни и добре обзаведени еко стаи, персонализирано лечение и занимания по йога и медитация. Центърът се стреми да подобри състоянието на пациентите си на ниво ум, тяло и душа. Използваните методи са развити в резултат на дългогодишен изследователски опит. Специалистите от Ananda Lakshmi са създали курортен център с усещането за домашен уют. Тук традиционното индийското гостоприемство отчита и най-малките нужди на своите гостите. Пациентът е винаги център на внимание по време на целия оздравителен процес в център Ananda Lakshmi.

Без значение дали се стремите към себепознание, подмладяване или просто към разнообразие, ние ви каним да посетите аюрведичния център Ananda Lakshmi. Добре дошли у дома! Центърът е собственост на Anandaniketan Ayur Resorts Pvt. Ltd, а централният офис на фирмата се намира в сградата India Tower, Edappazhani, Trivandrum 695014 в Керала. Ananda Lakshmi работи съвместно с Usha Veda, Швейцария (www.usha.ch), първата аюрведична школа в света, акредитирана от швейцарското правителство за обучението на аюрведични терапевти, които в края на обучението си получават федерални швейцарски дипломи. Добре дошли в Ananda Lakshmi в Керала – специално място за гости като вас, които обичат спокойната обстановка, ценят традиционната Аюрведа и искат да подмладят своето тяло, ум и душа.

Ananda Lakshmi е бутиков курорт с 15 помещения за настаняване на гости. От тях 9 са луксозни малки вили, а останалите 6 са луксозни стаи. Всички те са удобни, добре обзаведени и екологични. Както вилите, така и стаите са просторни и са с квадратура съответно 42 кв. м. и 28 кв. м. Всички вили, а и някои от стаите са с изглед към Арабско море.

Ananda Lakshmi ви предлага едно невероятно кулинарно преживяване сред природата – в просторния открит кът за хранене ще можете да усетите свежия морски бриз с дъх на бамбук и да се насладите на великолепната гледка към морето, докато хапвате сладко. Заниманията по Йога и медитация се провеждат всяка сутрин на специална шестоъгълна площадка, която също е с изглед към морето.

Освен великолепната гледка към морето, другото нещо, което ще привлече вниманието ви щом погледнете през прозореца на стаята си, е елегантният басейн с формата на орехова черупка. Откритите душове и чешми в добавка с луксозното джакузи ще ви отпуснат напълно, а после ще можете да се излегнете на сянка под палмовите дървета около басейна. Ако разбира се предпочитате, можете и да се попечете на шезлонгите.

Според древната индийска традиция всяка сутрин има организирани занимания, които се провеждат на специална дървена площадка (100 кв. м.) с невероятен изглед към морето. Някои от лечебните ни пакети включват ежедневните занимания по йога и медитация. При предварителна заявка могат да бъдат организирани допълнителни индивидуални и групови занимания. Площадката за Йога се превръща и в сцена за културни и музикални събития, които организираме по желание на гостите ни. Чрез тях ще имате шанса да се насладете се на разнообразната култура на Индия, докато съзерцавате морския залез.

Аюрведичен център Ananda Lakshmi, намиращ се в близост до плажовете Chowara и Kovalam около град Trivandrum е създаден в хармония с природата и е готов да посрещне своите гости и да ги накара да се почувстват като у дома си. Безжичен интернет има във всички стаи и в ресторанта, а до рецепцията може да се ползва и настолен компютър с интернет връзка.

Спокойният плаж Chowara е само на 10 минути с кола от центъра. В определени дни има организиран безплатен транспорт до плажа. За допълнителните услуги се заплаща. Те включват местни екскурзии, разходка с лодка, посещение с гид на сувенирни магазинчета, музея Napier, ботаническата градина, замъка Padmanabhapuram, парка на слоновете, както и най-южната точка на Индия, Kanyakumari. Организират се също и ексклузивни вечѐри с изглед към морето, както и най-различни културни събития.