Кати питчу (Памук, напоен с масло на гърба)

Кати Питчу е специфична аюрведична терапия, насочена към облекчаване на болките и проблемите в областта на кръста и горната част на гърба. Памук, напоен със затоплено масло с билки се прилага локално на различни части от тялото с цел да помогне и при проблеми, свързани с главата, лумбалната област, шийната област и ставите. Терапията включва използване на топли лечебни масла, подбрани според конституцията и нуждите на индивида.

Терапевтът масажира с леки, кръговидни движения, фокусирайки се върху проблемните зони, за да подпомогне релаксацията и улесни облекчаването на болките. След това, топли торбички, напълнени с лечебни билки или подправки, се прилагат върху маслото. Този процес подпомага още повече отпускането на схващанията на мускулите.

Процедурата обикновено продължава около 30-45 минути, като времето може да варира в зависимост от индивидуалните нужди и препоръките на терапевта. Кати Пичту е насочена към облекчаване на болките в областта на гърба и кръста, укрепване на мускулите и подобряване на подвижността. Терапията може да подпомогне при проблеми като болка в кръста, артрит, и други заболявания на мускулоскелетната система.

Кати Пичту, както и всяка друга аюрведична терапия, изисква индивидуален подход. Терапевтът определя съставките и параметрите на процедурата в зависимост от здравословното състояние и нуждите на организма.

Препоръчваме още