Широбасти (Полагане на масло върху главата)

При тази процедура затоплено лечебно масло се полага и задържа върху главата с помощта на специална цилиндрична шапка. Счита се за една от най-добрите терапии на главата в Аюрведа. Изключително ефективно е при третирането на различни здравословни проблеми като лицева парализа, катаракта, главоболие, болки в ушите, глухота, както и проблеми с косата. Широбасти е една от традиционните аюрведични терапии, тя се използва за подпомагане на различни проблеми, особено свързани с главата и нервната система. Тази процедура включва прилагане на топло масло върху главата и стабилизиране на течението му с помощта на специален цилиндър-шапка, поставена върху главата.

Терапията Широбасти обикновено продължава около 30-45 минути, но това зависи от индивидуалната нужда на пациента. Тази терапия се използва за подпомагане на здравето на скалпа, укрепване на косата и подобряване на състоянието на скалпа. Маслото се абсорбира от кожата и може да подпомогне за релаксация на нервната система, намаляване на стреса и подобряване на съня.

Подборът на масло и дължината на процедурата се извършва индивидуално, взимайки предвид конституцията (дошите) и здравословното състояние на пациента.

Какво споделиха нашите клиенти?

Препоръчваме още