Вднешно време съществуват множество здравословни проблеми, алергии и психични разстройства с неустановен произход. Консултацията на тема правилно хранене и начин на живот според Аюрведа ни осигурява така необходимите средства за лекуване на подобни заболявания и проблеми. Чрез тях постигаме оптимално здраве и жизненост. Основната цел на тази консултация е да се определи и лекува първопричината на здравословния проблем, а не само симптомите му.

По време на консултациите с нашите индийските лекари ще имате възможност да се вгледате по-отблизо в здравето си и да получите персонално изготвен режим на здравословно хранене и начин на живот при пълна поверителност. Бъдете сигурни, че след такава консултация ще се сдобиете с мотивация и лична стратегия да преустроите живота си, за да постигнете равновесие, да понижите стреса и да оптимизирате здравето си.

Балансираното здравословно хранене е първата стъпка към решаване на здравословните проблеми. Вашият начин на живот отразява житейските ви нагласи. Ако цените чудния дар, даден ви от Бога и наречен Живот, ваша отговорност е да живеете здравословно.

КОНСУЛТАЦИЯТА ЗА ХРАНЕНЕ И НАЧИН НА ЖИВОТ ВКЛЮЧВА:

  1. Подробно обсъждане на вашата история на заболяванията, на здравето ви и на личните ви цели и намерения.
  2. Определяне конституцията на тялото според Аюрведа.
  3. Анализ на настоящото състояние на Дошите ви и първопричината за дисбаланса на тялото и ума.
  4. Изготвяне на персонален план за правилно хранене и начин на живот. Включва практически съвети за това кога и как да се храним, здравословни рецепти, както и съвети как да осъществим необходимите промени в живота си.
  5. Конкретни йогийски асани, медитативни и дихателни практики (пранаяма), както и практики за балансиране на тялото и ума.

Персонални консултации по Йога и Медитация се заплащат допълнително.

След първоначалната консултация последващите срещи включват съвети и указания за спазване на вашия персонален дневен режим Диначаря, както и евентуални корекции и подобрения на същия този режим.

ПОСЛЕДВАЩИТЕ КОНСУЛТАЦИИ ВКЛЮЧВАТ:

  • Да откриете и опознаете уникалната направа на ума и тялото си.
  • Да установите кои метеорологични условия, храни и дейности предизвикват дисбаланс у вас.
  • Да се грижите по-добре за себе си.
  • Да подобрите физическите си способности, храносмилането, хормоналния баланс и съня си.
  • Да бъдете в кондиция, за да посрещнете житейските предизвикателства и да се предпазите от заболявания.