Керала е туристическа дестинация, известна със своите клиники за терапии за релаксация. В специализираните центрове за Аюрведа човек освобождава тялото, ума и душата си от стреса на забързания градски живот. Керала е известна и с разнообразните си природни забележителности като плажове и речни вирове, където човек може истински да се отпусне и да си почине.

Керала не е просто наслада за окото, а и истински подарък за тялото, ума и душата. Често я наричат „страната на Бога“. Хората от Керала вярват, че 5000-годишната система Аюрведа лекува повечето болести. За разлика от други райони в Индия в този южен индийски щат хората разглеждат Аюрведа не като алтернативен, а като основен метод за лечение. Керала е предпочитана дестинация за много туристи заради умерения климат, обширните гори и прохладния мусонен сезон – подходящи условия за подобни лечебни центрове.

Запомнящите се моменти от аюрведичното изживяване в Керала включват свободни дни в аюрведичен спа курорт, разглеждане на забележителности в близките градчета, круиз по живописните реки, както и слънчеви бани на красивия плаж в Ковалам и на други плажове. А ако искате да вдигнете адреналина, ви препоръчваме да се възползвате от водните спортове, които предлага плажът Ковалам.

Ако сте очаровани от целебната сила на Аюрведа и искате да планирате аюрведична почивка в Керала, център „Самсара“ ви предлага две отлични възможности, които включват и грижа за здравето – „Пътувания с Аюрведа“ и „Здравословни пътувания“. Следвайки стриктно принципите на Аюрведа, пакетът „Пътувания с Аюрведа“ може да се опише като същински рай за изцеление. Не звучи ли вълнуващо? И така, без много приказки – горещо ви препоръчваме нашите аюрведични здравни центрове в Керала. Проучете ги внимателно!