Локални терапии

Самсара България предлага в своя Ayurveda & Wellness център процедури и терапии съгласно всички автентични правила и изисквания на древната индийска наука Аюрведа. Всички терапии и процедури се изпълняват с оригинални консумативи внос от Индия. Чрез нашите услуги клиентите получават бърза и ефективна промяна в своя здравен статус и възстановяване на пълноценния си начин на живот.

Кати басти
45 мин. 70 лв.

Кати басти е аюрведична терапия, която се използва за облекчение и подобрение на болки в областта на гръбнака и кръста.

Еканга пизичил
45 мин. 80 лв.

Подходяща терапия за лекуване на артрит. Помага за облекчаването на ставни и други болки, засилва кръвообращението и намалява тревожността и умората.

Сарванга пизичил
60 мин. на ден 1050 лв.

Обливане на цялото тяло с масло. Има положителен ефект върху здравословни проблеми като ревматизъм, артрит, парализа, нарушено функциониране на половата система. Продължителност 7 последователни дни.

Мукха абхянга
30 мин. 50 лв.

При мукха абхянга масажа на лице се използват специални техники, изпълнявани с пръсти и ръце, за да се масажират различни области на лицето, включително челото, очите, бузите, носа, устата и брадичката.

Навараккизи
60 мин. 80 лв.

Препоръчва се за болки в кръста, схващане в областта на врата и раменете, мускулна слабост и умора, артрит, схващане на ставите, намалена мобилност и др.

Пада абхянга
30 мин. 30 лв.

Аюрведичен масаж с билкови масла на ходила и крака, който отпуска натрупаното напрежение, раздвижва и подобрява кръвообращението и носи общо усещане за лекота и релакс.