Панчакарма

Самсара България предлага в своя Ayurveda & Wellness център процедури и терапии съгласно всички автентични правила и изисквания на древната индийска наука Аюрведа. Всички терапии и процедури се изпълняват с оригинални консумативи внос от Индия. Чрез нашите услуги клиентите получават бърза и ефективна промяна в своя здравен статус и възстановяване на пълноценния си начин на живот.

Виречана (Изпразване на червата)
250 лв.

Виречана е основна аюрведа терапия, която конкретно цели да изхвърли от тялото повишената Питта. Когато Питта е в излишък, тя обикновено се натрупва в жлъчката, черния дроб и тънките черва, предизвиквайки кожни проблеми, повишена киселинност, побеляване на косата, жълтеница, акне и др.

Вамана (Контролирано повръщане)
200 лв.

Целта на Вамана е да изхвърли от организма излишъка от разстроената Кафа доша. Когато Кафа е повишена, тя предизвиква настинки, бронхит, затлъстяване, кожни проблеми, проблеми с храносмилането, задръстване на лимфната система и диабет, както и други проблеми.

Басти (Лечение чрез клизма)
70 лв.

Басти е терапия, при която чрез клизма се прилагат лечебни средства с цел регулиране на Вата доша. Когато Вата е в дисбаланс, тя е основен фактор за появата на болести. Вата Доша се намира най-вече в дебелото черво и отговаря за здравината на костите. Когато тя е повишена, предизвиква сухота, болки в ставите, запек и нередовен цикъл. При Басти се прилагат анално масла или отвари. След като подействат те се изхвърлят от организма с изпражненията.

Имате въпроси?

Свържете се с нас и ще се радваме да сме ви полезни или погледнете секция Въпроси и отговори.