Aюрведа е едно от най-добрите решения за онези, които искат да опознаят тялото си и себе си по-добре. Тази наука използва естествени средства, за да лекува заболяванията. Тя се стреми да изкорени първопричината на здравословния проблем, без да предизвиква други проблеми.

В център „Самсара Аюрведа“ имате възможността да проведете лична консултация с нашите аюрведични лекари от Индия. Те ще ви помогнат да разберете как дисбалансът на Вата, Питта и Кафа може да причини различни здравословни проблеми. По време на индивидуалната среща е важно да предоставите подробна история на заболяванията си. Тази информация, заедно с пулсова диагностика, ще разкрие първопричината на вашия здравословен проблем, а това ще помогне на нашите лекари да изготвят подходящо лечение за вашето състояние.

По време на първата едночасова консултация:

1. Пациентът предоставя лична информация, т.е. име, адрес и телефон и имейл за връзка.

2. Пациентът описва настоящото си здравословно състояние и предоставя информация относно своята история на заболявания, както и за историята на заболявания в семейството.

3. Пациентът описва своя на начин на хранене и начин на живот.

4. Диагностицирането се извършва въз основа на проверка на пулса и преглед на езика и ноктите.

5. След установяване на диагнозата пациентът получава списък с препоръки за режим на хранене и начин на живот, както и информация за упражнения по Йога.

6. Пациентът получава добавки на билкова основа заедно с инструкции за точна дозировка.

7. Ако е необходимо, на пациента се предписват лечебни процедури „Панчакарма“.

Всяка втора или последваща консултация е с времетраене 30 минути.