З дравият ум отглежда здраво тяло. Да притежаваме здрав ум е също толкова важно, колкото и да поддържаме здраво тяло. Така както физическите упражнения тренират тялото, така медитацията е метод за трениране на ума.

За да се научите как да медитирате и да постигнете здрав ум, посетете ни в център „Самсара“ за индивидуална консултация с нашите специалисти по медитация. Изследванията показват, че чрез медитация се постига много повече от временно облекчение на стреса.

Нашата индивидуална консултация по медитация е с времетраене един час и петнадесет минути и включва:

1. Оценка на здравето на пациента.

2. Индивидуална сесия по медитация.

3. Ако е необходимо, пациентът получава персонални съвети по Йога, режим на хранене и начин на живот.

За начинаещия може да е трудно да седи часове наред и да не мисли за нищо, да „опразни“ своя ум. Съществуват различни видове медитация като Водена медитация, Съзерцателна медитация, Мантра медитация, Музикална медитация, Медитация за осъзнаване на настоящето, Медитация за осъзнаване на дишането, Йога медитация и др. Ние ще ви помогнем да изберете подходящата за вас медитация. За да се чувствате удобно по време на медитация, са необходими постоянство и добър учител.

Не се тревожете – такова нещо като съвършена медитация не съществува. Ще има моменти, когато не сте в състояние да се съсредоточите и това е нормално. Важното е да медитирате редовно, за да постигнете оптимални резултати.