Здравословният начин на живот е свързващата тема във всички събития на център „Самсара“. Тези събития, които се провеждат на различни места, ви разкриват удивителен нов свят, за който после ще разказвате.

Аюрведа – „наука за живота“ – е една от най-всеобхватните системи за здравословен начин на живот в целия свят. Аюрведа е насочена към превенция и лечение на заболявания, правилен начин на хранене, както и към подобряване на физическото, психичното и духовното здраве. Аюрведа най-вече ни учи как да бъдем осъзнати и да живеем в равновесие.

Йога обединява тялото, ума и душата. Йога е житейска философия, която се стреми към постигане на здрав ум и здраво тяло. Ползите от практикуването на Йога са многобройни. Йога действа благотворно на физиката, укрепва мускулите, подобрява гъвкавостта и подмладява тялото. Представлява също и естествен метод за лекуване на здравословни проблеми, предизвикани от стрес.

Медитация се практикува от все повече успешни хора по целия свят. И това не е случайно. Научно доказано е, че ежедневното практикуване на медитация намалява стреса, засилва концентрацията, паметта и умението за взимане на решения и подобрява общото благосъстояние. Медитацията помага за преодоляване на различни зависимости и укрепва сърдечно-съдовата и имунната система.

Заповядайте на събитията на център „Самсара“, за да изпитате свещеното хармонизиране на вашите Доши и щастието от възстановеното здраве. Вегетарианската храна и множество други организирани занимания ще допринесат за цялостното ви усещане за благополучие.

Мисията ни е да помогнем на хората да преобразят начина си на живот и да поддържат и укрепват здравето си в дългосрочен план. Стремим се да постигнем цялостно и устойчиво подобрение в различни ключови области в живота. Събитията на център „Самсара“ ще ви помогнат в пълна степен да постигнете истинско благоденствие!